Endivija 

  Myrna 

Ima sitnije kovrdžave listove i veoma atraktivan izgled, srednjih do krupnih glavica. Ova sorta endivije poseduje izuzetnu otpornost na iscvetavanje i rubnu palež. Namenjena je prvenstveno za letnju i jesenju proizvodnju na otvorenom polju. U proizvodnji rasada seje se od početka marta do kraja juna, rasađuje od kraja maja do kraja avgusta, a na sečenje dolazi od kraja juna do početka novembra. Izuzetnog kvaliteta (standard) u preradi. Veoma dobre postojanosti na polju tokom eksploatacije.

  Tebas 

Srednje krupna i otporna sorta endivije u Wallone tipu, sa sitnim i jako kovrdžavim listovima, etioliranog, dobro ispunjenog srca lepe žućkaste boje i vrlo velike uniformnosti. Namenjena je za proizvodnju na otvorenom polju, od kraja proleća pa sve do prvih mrazeva početkom novembra. U zaštićenom prostoru može se gajiti do prvih zimskih meseci. Ima snažan, dobro izbalansiran porast srca i obodnih listova. Veoma dobro podnosi niske temperature pri kraju vegetacije.

  Maratoneta 

Ovo je sorta endivije sa jako kovrdžavim listovima, etioliranog (svetložutog), dobro ispunjenog srca i vrlo tamnih spoljnih listova. Vrlo je krupna, kompaktna i gusta. Namenjena je za proizvodnju na otvorenom polju. Odlično uspeva u hladnijim uslovima. Izvanredno je otporna na iscvetavanje, a namenjena je podjednako za svežu potrošnju, kao i preradu (fresh cut). Raspoloživo kao Vitalis seme za organsku proizvodnju.