TRAKE-ZA-NAVODNJAVANJE-slajd

Trake za navodnjavanje

Traka

T-Tape

Kada je reč o sistemima kap po kap, osim svih neophodnih delova i opreme, na raspolaganju za Vas imamo vrhunski svetski proizvod, traku za navodnjavanje T-Tape, koja je osvedočena po svom kvalitetu i dobro poznata proizvođačima kod nas i u svetu po svojoj uniformnosti emisije na velikim dužinama redova, kao i po retkom začepljenju emitera. Najčešće se koristi traka debljine zida 150 mikrona. Treba napomenuti da se trake sa malim rastojanjem između kapaljki 10 cm i 15 cm i velikom količinom emisije vode 10 i 13,5 l/m‘/h veoma retko začepljuju.

Laserski sečeni emiteri omogućuju postavljanje ove trake i ispod površine zemljišta, bez bojazni od začepljenja, tako da se trake sa većom debljinom zida upotrebljavaju za subirigaciju (SSDI) prvenstveno u proizvodnji krompira, mrkve i luka. Trake sa rastojanjem od 20 cm i 30 cm između emitera i kapacitetom od 2,5 l/m’/h i 3,4 l/m’/h imaju najveću maksimalnu dužinu laterala, dok se traka dijametra 9 mm i vrlo pristupačne cene, sa kapaljkama na 15 cm i emisijom od 6,8 l vode po dužnom metru na sat, koristi na maksimalnim dužinama redova do 50 m.

T-Tape trake su dostupne u širokoj ponudi modela zavisno od debljine zida, dijametra i emisije vode što omogućava proizvođaču da pronađe optimalno rešenje u cilju postizanja maksimalnih prinosa gajene kulture.

Ro drip_Rolls

Ro Drip

Drugi tip trake koji možete naći u našoj ponudi takođe je proizvod John Deere Water-a. Karakteristika ove trake jeste u lavirintu koji se ne pruža celom dužinom već svaki emiter ima svoj zasebni lavirint. Pogodnost korišćenja ove trake jeste u tome što je moguće jednostavnim povećanjem pritiska u sistemu izvršiti njeno ispiranje. U dizajnu ove trake postoje dva nezavisna sistema protiv začepljivanja. Malo rastojanje emitera od samo 10 cm sa vrlo malom emisijom vode pogoduje za ekstremno laka zemljišta, ili za ona koja su sklona brzom “zabarivanju”, kao i za useve koji zahtevaju visoku aerisanost (krastavac, paprika, mrkva).

trake-za-navodnjavanje---tab2