plastenici-solar

Plastenici salat centra

U saradnji sa zanatskom radionicom Salat Centra iz Ugrinovaca, Zeleni hit po sistemu ključ u ruke nudi trostruko farbane (emajl lak) i toplo cinkovane metalne plasteničke konstrukcije inovativnog dizajna, izrađene po najsavremenijim standardima i zahtevima, ali po veoma pristupačnoj ceni koja uključuje kompletnu montažu i obuku.

Tunelski objekti

U ponudi su plastenici tunelskog tipa, širine u osnovi 5, 8, 10 i 12 m i bituneli 2×8 m i 2×10 m. Rešetkasta konstrukcija je od šavnih cevi, najmanje debljine zida 2 mm, u ofarbanoj ili pocinkovanoj varijanti. Izrađuju se u varijanti sa tankom unutrašnjom folijom, ili sa dvostrukom folijom i uduvavanjem komprimovanog vazduha. Kod plasteničkih objekata sa bočnim provetravanjem isporučujemo najkvalitetnije aluminijumske gripove (lajsne) iz Francuske, jednostruke, dvostruke i trostruke, kvadratne četvorostruke. Garancija proizvođača na konstrukciju je 10 godina.

Za manje plastenike nije potrebno betoniranje niti druge pripreme terena, te se rade po sistemu „ključ u ruke“. Montiraju se lako, mogu se skraćivati, produžavati i premeštati, a da pritom ne izgube svoju, stabilnost i trajnost.

Složeniji tunelski objekti rade se od pocinkovanih cevi i kutija, sa triangularnim ukrućivanjem, po uzoru na svetske proizvođače objekata i opreme.

Laki blok plastenici

Galvanizovane, ili farbane blok konstrukcije u tipu veronskih tunela izrađene su od cevi dijametra: 1“, 1 ½“ i 2“. Razlikuju se po visini, načinu provetravanja, da li podrazumevaju tehničko rešenje sa metalnim olucima, olucima od debele plastične folije, ili bez oluka, a sve u skladu sa njihovom namenom: proizvodnja jagodastog voća na špalirnom sistemu, ili za gajenje niskih useva: jagode, salate, lubenice, dinje i paprike. Postoje i tehnička rešenja za povrtarske useve sa vertikalnim vođenjem: paradajz, krastavac, paprika, gde se za učvršćivanje objekata i za kačenje biljaka koristi sistem poprečnih sajli i zatezača, kao i bočno ankerisanje ivičnih brodova.