Lubenica 

  Cometa 

(TESE 350)Rani hibrid okrugle, mini lubenice u tipu kraljice slasti. Prosečna veličina ploda je 2,5 kg sa intenzivno crvenim mesom. Vreže su srednje bujnosti, pa se u ranoj proizvodnji u tunelima može rasađivati i u većim gustinama od 2 x 1,5 m, prvenstveno radi veće pokrovnosti. Formira 3 do 4 ploda po vreži. Boja kore je u tipu kraljice slasti sa tamnije zelenom osnovom i sa obilnim pepeljkom. Meso je jarkocrvene boje odličnog ukusa.

  Carmen 

Vrlo rani hibrid lubenice okruglog oblika, veoma pogodan za gajenje u niskim tunelima. U prvom kolu zameće po vreži do 4 ploda, koji su vrlo ujednačeni po obliku i veličini, prosečne mase 7-9 kg. Ima vrlo koncentrisano sazrevanje, za koje je od cvetanja potrebno 5 do 6 nedelja. Boja kore je vrlo atraktivna – sveže zelena. Kora je tanka, a meso intenzivno crveno i slatko.

  E-42 F1 

Novi hibrid rane lubenice ovalno-izduženog oblika, koji se podjednako preporučuje za gajenje u tunelima i na otvorenom polju. Plodovi su krupni, prosečne mase 12-14 kg, zelene kore sa širokim tamnozelenim prugama, prekriveni pepeljkom, koji plodu daje svež izgled i izuzetnu atraktivnost. Karakteriše ga atraktivno hrskavo meso sa visokim sadržajem šećera. Snažne vreže sa uspravnim listovima potpuno pokrivaju plodove, štiteći ih od ožegotina. Hibrid je vrlo adaptibilan na različite tehnike i uslove gajenja. Preporučuje se za gajenje bez kalemljenja.

  E-63 F1 

Jako vegetativan hibrid lubenice izduženih plodova, odlične pokrovnosti vreža. Preporučuje se za gajenje iz kalemljenog rasada. Prosečna veličina plodova je 12-14 kg. Ima jako lepu boju kore, mada se ovaj hibrid odlikuje i vrlo lepom crvenom bojom mesa. Osim visokog sadržaja šećera (briks 11-13), ima izvanredan ukus i postojanost.

Tabela otpornosti vrežastog povrća: