Rasad povrća

Rasad povrća okupan suncem juga Grčke

Sa juga sunčane Grčke, iz neposredne blizine Atine dolazi nam rasad proizveden na mestu gde u januaru i februaru postoje idealni uslovi. Ono što je najskuplje u proizvodnji rasada i na čemu svi štede, a to je svetlost, tamo imamo u izobilju. Ne zaboravite da ukoliko nema svetla u fazi pojave 3. pravog lista i kasnije u proizvodnji rasada, možete da zakasnite sa berbom nedelju, ili dve, ili da izgubite celu cvetnu granu. Mikroklima u plasteniku se 24 sata kontroliše kompjuterski, kroz 7 različitih perioda, a u slučaju nedovoljno sunca uključuju se sijalice za dopunsko osvetljenje. Navodnjavanje i ishrana su u vrlo naprednoj tehnologiji pa su biljke biološki veoma snažne. Rasadnik je daleko od bilo koje komercijalne proizvodnje, pa nema bolesti i štetočina koje bi ugrozile kvalitet i dobro zdravstveno stanje rasada.

Rasad se ne forsira previše, jer zbog boljih uslova proizvodnje i manjih troškova grejanja konkurentnost to dopušta. Pre isporuke je obavezno kaljenje rasada, tako da biljke odmah kreću sa ukorenjavanjem bez bolovanja. Rasad je dobro izbalansiran (generativan), snažnog korenovog sistema, usev ranije stiže za berbu, otpornost je veća, prinos i kvalitet su bolji. Zeleni hit u svojim plastenicima sa grejanjem prozvodi rasad po tehnologiji NATU GRO namenjen pasioniranim proizvođačima povrća i cveća, koji je posebno osnažen primenom specijalnih makromolekula, aminokiselina i korisnih mikroorganizama, te zaštićen odgovarajućim predatorima, što u kraćem ciklusu proizvodnje u plastenicima, ili na otvorenom polju ne iziskuje komplikovanu zaštitu niti mineralnu ishranu da bi se dobili zdravi i krupni plodovi paradajza, paprike, krastavca i svog ostalog povrća.

Ukoliko sledite naša uputstva ne morate koristiti hemijska zaštitna sredstva da bi ste za Vašu porodicu odgajili ukusno i zdravo povrće. Ukoliko želite rasad sa povećanom tolerantnošću na bakterijska oboljenja i na abiotske faktore javite se našem stručnom timu. U ovom mometu u proizvodnji paradajza najveći stepen rizika upravo predstavljaju bakterijska oboljenja paradajza, pa je nabavka ovog rasada od presudnog značaja, posebno za duži ciklus proizvodnje.

SPIROFITA rasad povrća

Ukoliko želite najbolje, kalemljen i nekalemljen SPIROFITA rasad isporučuje se u pojedinačnim saksijama, smešten u kontejnere dimenzija 60 x 40 cm, u adekvatnoj kartonskoj kutiji. U zavisnosti od vrste i sezone gajenja u ponudi je gotov saksijski rasad, spakovan u kontejnerima sa 45, 54 i 70 otvora, spidirasad u kontejnerima 77 i 150 otvora, kao i rasad za dalje pikiranje iz kontejnera sa 228 i 330 otvora. Gotov rasad u pojedinačnim saksijama se u završnim fazama razmiče i raspoređuje na adekvatno rastojanje, a onda gusto pakuje u transportni kontejner.

Dimenzije i oblik saksija/otvora u kontejneru:

45 o. 6,1 x 6,1 x 6,2 cm – kockast sa saksijom kalemljeni rasad krastavca

54 o. 5,4 x 5,4 x 6,0 cm – kockast sa saksijom kalemljeni rasad lubenice;
rasad krastavca za ranu proizvodnju

70 o. 4,9 x 4,9 x 5,5 cm – kockast sa saksijom rasad za ranu proizvodnju paprike;
kalemljeni rasad paradajza

77 o. 4,8 x 4,8 x 6,8 cm – piramidalan rasad za ranu proizvodnju paradajza

150 o. 3,2 x 3,2 x 6,0 cm – piramidalan letnje gajenje paradajza

228 o. 2,4 x 2,4 x 5,6 cm – piramidalan rasad paradajza i paprike za pikiranje

330 o. 2,1 x 2,1 x 5,1 cm – piramidalan rasad paradajza i paprike za pikiranje

rasad-povrca