slajder-slika-i-na-nju-staviti

  Biostimulatori za folijarnu primenu u hortikulturi 

tecamin-max

  Tecamin Max 

pH 6-6,5; organska materija 60 %; ukupne amino kiseline 14,4 %, L-amino kiseline 12 %; N 7%;

 

Vrlo visok sadržaj slobodnih aminokiselina biljnog porekla garantuje izuzetan uspeh u folijarnoj primeni ovog biostimulatora koji aktivira rast i pomaže biljkama u prevazilaženju stresa. Predstavlja idealan nosač i lepak za primenu zaštitnih sredstava i herbicida u količini 0,5 l/ha. Među sličnim proizvodima izdvaja se po svom brzom i izbalansiranom delovanju. Ne dovodi do prevelike bujnosti, već se biljke razvijaju generativno zahvaljujući visokoj zastupljenosti glutaminske kiseline, odličnom aminogramu, koji je isključivo biljnog porekla. Primenjuje se u količini 1-2 l/ha u ratarstvu, odnosno 2-3 l/ha u povrtarstvu i voćarstvu. Preporučena koncentracija primene od 0,3 % do 0,5 % u zavisnosti od fenofaze i opšte razvijenosti useva. U stresnim uslovima primenjuje se i kroz kap po kap u količini 3-5 l/ha, u više navrata tokom proizvodne sezone (4 do 8 puta).
Sertifikovan za organsku proizvodnju.

tecamin-flower

  Tecamin Flower 

pH 3; L-amino kiseline 3 %, ukupan N 3 %; P2O5 10 %; B 1 %; Mo 0,5 %;

 

Ovo je biostimulator cvetanja i zametanja plodova, koji potpomaže ekspresiju genskih lokusa koji kontrolišu generativnost biljaka. Popravlja kvalitet i fertilnost polena. Smanjuje opadanje zametnutih plodova. Primenjuje se folijarno u koncentraciji 0,2 do 0,3 %, obično 1 l/ha. Sa tretiranjem započeti neposredno pred početak cvetanja. Ponavljati tretmane na 7 do 10 dana. Osim u plodovitom povrću: paradajz, paprika, krastavac, tikvica, dinja i lubenica, odlične rezultate daje u jagodi, malini, kupini i borovnici, ali i kod svih vrsta jabučastog i koštičavog voća, vinovoj lozi, u zasadima citrusa i masline. Primenjuje se i kod leguminoza (grašak, boranija, soja, naut) i drugim industrijskim usevima (konoplja, lan) za intenzivnije cvetanje i zametanje.

tecamin-brix

  Tecamin Brix 

pH 9; ekstrakt morskih algi 10 %; P2O5 18 %; B 0,2 %; polisaharidi

 

Ovaj biostimulator porasta i zrenja plodova se koristi folijarno 3 l/ha, najbolje uz dodatak odgovarajuće količine Tecno Phyt pH da se koriguje rastvor na vrednost 6,5. Primenjuje se kroz kap po kap 5 l/ha, najbolje uz dodatak 5 l/ha Agrifula. Izvanredno deluje na boju, sjaj, čvrstinu i na sadržaj šećera (briks). Povećava ranostasnost, krupnoću plodova i ukupan prinos. Izvanredan preparat za primenu u usevu paradajza, crvene paprike, lubenice, dinje, kod crvenih sorti jabuke i grožđa, u jagodi, malini, borovnici i drugim vrstama voća. Primenjuje se na samom početku perioda sazrevanja, bez bojazni da će doći do prevremenog ili naglog sazrevanja plodova. Kroz kap po kap primenjuje se čim plodovi iz tamnozelene promene boju u svetliju beličasto-zelenu.

  Tecamin Fruit Tex 

pH 3,3; polisaharidi 20 %; uronska kiselina 0,2 %; Ca 12 %; Mg 0,7 %; B 0,14 %; Zn; Mo 0,023%

 

Ovaj biostimulator čvrstine i boje ploda primenjuje se tokom čitavog perioda zrenja u cilju održavanja optimalne konzistencije i kvaliteta ploda, pogotovu na visokim temperaturama u letnjim mesecima. Idealan je za primenu u jagodastom voću i jabučastom voću i u plodovitom povrću premijum kvaliteta, posebno onom namenjenom izvozu na udaljena tržišta. Doza primene zavisi od visine potencijalnog prinosa, ali za većinu useva i zasada primenjuje se folijarnim tretiranjem 3-4 l/ha, dok se putem sistema za navodnjavanje primenjuje oko 5 l/ha. U jabuci je potrebno 2 do 3 tretmana, dok se u zrenju i berbi borovnice, maline i jagode, tretiranja ponavljaju na 8 do 10 dana. Kalcijum i magnezijum sa uronskom kiselinom čine ćelijske zidove jako čvrstim, što sa polisaharidima, borom, cinkom i molibdenom, omogućuje izvanredan kvalitet ploda. Ovaj preparat se koristi i u cvećarstvu za popravljanje boje, veličine i trajnosti cvetova kod diferencijacije cvetnih pupoljaka u količini 4 do 6 l/ha putem navodnjavanja ili folijarno, na samom početku cvetanja u količini 3 l/ha.