Folije, agrotekstili i mreže

ZELENI HIT je uvoznik i ekskluzivni distributer za Srbiju i Crnu Goru super kvalitetnih plasteničkih folija i folija za specijalne namene izraelskog proizvođača GINEGAR Plastic Products Ltd.

Upotreba savremenih plasteničkih folija omogućila je značajne prednosti u kontroli najvažnijih faktora sredine: intenziteta, karaktera i jačine svetlosti, temperature i vlažnosti vazduha, temperature i sadržaja vlage u zemljištu, ali i uštede mašinskog i ljudskog rada u kontroli biljnih bolesti, korova i štetočina. Ginegar je jedini u svetu ovladao tehnologijom proizvodnje petoslojnih folija i sada raspolaže sa ukupno 3 ekstruder mašine zahvaljujući čemu proizvodi izuzetan kvalitet LDPA i EVA folija za pokrivanje plastenika, višegodišnjih zasada, za nastiranje i dezinfekciju zemljišta, za pokrivanje različitih vrsta objekata u poljoprivredi i za vodoprivredne objekte.

Poznajući prirodu poliolefina i znajući činjenicu da jedan aditiv svoje puno delovanje ne može ostvariti u kombinaciji sa bilo kojim drugim, dovela je do potrebe fabrikovanja petoslojnih folija, čak i kod onih vrlo male debljine od svega 15 mic. Kod troslojnih folija na primer, ako u spoljašnji sloj dodamo specijalni aditiv protiv prianjanja smoga i prašine, ako unutrašnji predstavlja obavezno nekapajući sloj, onda je previše željenih osobina koje preostaju za treći unutrašnji sloj. Najpre to je mehanička čvrstina i postojanost na degradaciju od sunca i drugih prodegradanata: hlora, sumpora i sl., potom termički zaštitni efekat, ili tzv. antivirusni efekat u sprečavanju prenamnožavanja insekata i nekih bolesti unutar plastenika. Kod petoslojnih folija ovih problema nema jer unutrašnja 3 sloja mogu imati različite aditive koji će odlikovati foliju različitim osobinama-karakteristikama.

Slončić u logotipu firme GINEGAR slikovito govori koliko je jaka i dugovečna folija sa ovim znakom. Pravilnim korišćenjem u našim uslovima, ove folije daleko nadmašuju garantovani vek trajanja i predstavljaju nenadmašni proizvod na tržištu, koji u potpunosti opravdava Vašu investiciju.

Najnovije folije koje u sebi sadrže visoko učešće EVA-etil vinil acetata, imaju izuzetnu postojanost, delom i zbog svoje visoke elastičnosti, naročito kod tehnologije uduvavanja vazduha između 2 sloja folije i korišćenja aluminijumskih gripova i PVC uložaka. Specifična kombinacija EVA i metalocena daje izuzetnu mehaničku otpornost na probijanje, trenje i sve druge faktore rizika. Za najsavremenije blok plastenike sa duplom naduvanom folijom, posebno preporučujemo GINEGAR SUN SAVER 4 jer se pokazalo da ptice ne oštećuju ovu vrstu folije, što inače predstavlja veliki problem kod sličnih proizvoda na tržištu.

Folije svih tipova, odgovarajuće širine možete dobiti na željenu adresu, isečene na tačnu dužinu. Za posebne tražene debljine i širine folije u količini preko 1000 kg, postoji dodatna mogućnost porudžbine.

GARANCIJA se NE odnosi na drvene, plastične i zarđale konstrukcije. Ukoliko se koriste PVC lajsne obavezno je njihovo menjanje svaki put prilikom zamene folije, jer se nakon 3 do 4 godine pojačano emituje hlor koji razara foliju. Voditi računa o proizvođačima PE i PVC lajsni jer se često koriste sekundarni granulati koji u sebi sadrže stari PVC materijal koji je prodegradant folije. Izbegavati čestu i prekomerenu upotrebu hlornih i sumpornih preparata u zaštiti bilja. Folije moraju biti mehanički dobro učvršćene, redovno kontrolisane i zatezane, a sitnija oštećenja blagovremeno sanirana upotrebom PE lepljive trake Ginegar širine 75 mm.

ZELENI HIT ekskluzivno za Vas uvozi najbolje mreže, termalne zastore i slične proizvode izraelske firme POLYSACK. Ginegar Plastic Ltd. je 2012. godine preuzeo vlasništvo nad ovom kompanijom sa vrlo inovativnom tehnologijom u oblasti kontrole i upravljanja sunčevom svetlosti u poljoprivredi. Iz široke palete proizvoda izdvojili smo za Vas…